Erik Verbeek

musicus en muziekdocent

introductie

introductie:

Opgeleid als bestuurskundige en als musicus leg ik graag de verbinding tussen deze twee professies. Jaarlijks remplaceer ik als fluitist in een aantal concerten op de grotere podia. Daarnaast deel ik mijn kennis als muziekdocent met ambitieuze jongeren. Muziek zet namelijk letterlijk en figuurlijk je hersenen in werking door nieuwe en creatieve verbindingen te leggen. Als bestuurskundige zet ik me daarom in voor het behoud van muziekscholen en jong talent opleidingen. 

In 2002 ben ik afgestudeerd als uitvoerend musicus (dwarsfluit klassiek) aan het Utrechts Conservatorium bij Nine Sligter en Koos Verheul. Tijdens mijn studie heb ik masterclasses en zomercursussen gevolgd bij onder andere William Bennett, Trevor Wye, Peter-Lukas Graf en Vincent Cortvrint.
Als uitvoerend musicus remplaceer ik regelmatig bij o.a. de Residentie Bach Ensembles

Al tijdens mijn studie ben ik dwarsfluit- en mzuiektheorieles gaan geven aan zowel privé-leerlingen als aan leden van de verschillende muziekverenigingen in de Betuwe, zoals KTSM Tiel. Hiervoor maak ik gebruik van een lespraktijk aan de Geldersestraat in Geldermalsen. 

Sinds 2009 ben ik artistiek leider van Stichting Nationaal Fluitconcours. Als bestuur organiseren we jaarlijks een toonaangevend internationaal concours voor muziekvakstudenten en jong talent met ieder jaar 150 deelnemers uit 25 landen wereldwijd. Daarnaast organiseren we regionaal de fluitwedstrijd: een laagdrempelig open podium voor de jeugd. 

Erik Verbeek

informatie

Mijn werkzaamheden als musicus heb ik verdeeld over 3 vakgebieden:

dwarsfluitles

Tijdens de lessen komen aspecten als houding, ademhaling, ritmiek, intonatie, stijlfiguren en expressie aan bod door gebruik van auditieve en activerende werkvormen.
Ik stimuleer leerlingen om mee te doen aan gecertificeerde examens, mee te doen aan concerten, opnames te maken, concerten te bezoeken et cetera.
Meerdere oud-leerlingen zijn zelf gaan studeren aan het conservatorium of zijn bevoegd muziekdocent geworden.  

Neem voor een proefles contact op.

remplacant

Als uitvoerend musicus remplaceer ik regelmatig bij bekende orkesten zoals de Douane Harmonie Nederland en de Residentie Bach Ensembles

Voor de militaire orkesten heb ik me gespecialiseerd in het piccolospel.

Neem voor beschikbaarheid contact op. 

fluitconcours

Sinds 2009 ben ik artistiek leider van Stichting Nationaal Fluitconcours. Als bestuur organiseren we jaarlijks een concours voor zowel muziekvakstudenten als jong talent met gemiddeld 150 deelnemers uit 25 landen wereldwijd. 
Het doel is om getalenteerde jonge professionals een podium te bieden waarop in competitief verband podiumervaring opgedaan kan worden. Via het concours komen de deelnemers in contact met vakgenoten en internationaal gerenommeerde fluitisten. 

Wil je meewerken aan dit concours en je eigen netwerk verbreden? Neem dan contact op.

opnames

Luister naar 2 van mijn opnames: Ala van Petrassi en het 1e deel van de Sonate van Pijper:

Ala van Petrassi

Sonate van Pijper

foto's

Impressie van het leerlingenconcert samen met het Neflac ensemble (2016), de landelijke dwarsfluitdag in Culemborg (2020), de D-examen recitals van leerlingen (2022), de uitvoering van de Johannes Passion met de Residentie Bach Ensembles (2024) en de presentatie en prijsuitreiking van de Dutch International Flute Competition (2024):

contact

Hebt u vragen? Neem gerust contact op via onderstaande gegevens of vul het formulier in.

+31 6 209 88 205

musicus@erikverbeek.nl