Welkom op mijn website!

Ik ben Erik Verbeek

Musicus en (dwars)fluit docent

over Erik Verbeek

Korte introductie:

Opgeleid als bestuurskundige en als musicus leg ik graag de verbinding tussen deze twee professies. Als musicus ervaar ik dat artistieke drijfveren tot de mooiste creaties kunnen leiden en dat inspireert mij ook in mijn bestuurlijk werk. Ik ben creatief, constant in ontwikkeling en beschik over een gezonde dosis doorzettingsvermogen. Deze kwaliteiten zet ik graag in voor zowel goed onderwijs als een sterke culturele sector.

In 2002 ben ik afgestudeerd als uitvoerend musicus (fluit klassiek) aan het Utrechts Conservatorium bij Nine Sligter en Koos Verheul. Tijdens mijn studie heb ik masterclasses en zomercursussen gevolgd bij onder andere William Bennett, Trevor Wye, Peter-Lukas Graf en Vincent Cortvrint.
Als uitvoerend musicus remplaceer ik regelmatig bij o.a. het Residentie Bach Ensemble. 

Al tijdens mijn studie ben ik dwarsfluit- en theorieles gaan geven aan zowel privé-leerlingen als aan leden van de verschillende muziekverenigingen in de gemeente Geldermalsen. Hiervoor maak ik gebruik van een lespraktijk aan de Geldersestraat in Geldermalsen. 

Sinds 2009 ben ik artistiek leider van Stichting Nationaal Fluitconcours. Als bestuur organiseren we jaarlijks een toonaangevend concours voor zowel studenten als jeugd met gemiddeld 175 deelnemers uit 25 landen. 

Erik Verbeek

informatie

Mijn werkzaamheden als musicus heb ik verdeeld over 3 vakgebieden:

dwarsfluitles

Tijdens de lessen komen aspecten als houding, ademhaling, ritmiek, intonatie, stijlfiguren en expressie aan bod door gebruik van auditieve en activerende werkvormen.
Ik stimuleer leerlingen om mee te doen aan gecertificeerde examens, mee te doen aan concerten, opnames te maken, concerten te bezoeken et cetera.
Oud-leerlingen als Mirjam Pors en Jonne van Ooijen zijn inmiddels zelf ook afgestudeerd musicus en/of een eigen praktijk begonnen. 

Neem voor een proefles contact op.

remplacant

Als uitvoerend musicus remplaceer ik regelmatig bij bekende orkesten zoals de Douane Harmonie Nederland, de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht en het Residentie Bach Ensemble. 

Voor de militaire orkesten heb ik me gespecialiseerd in het piccolospel.

Neem voor beschikbaarheid contact op. 

fluitconcours

Sinds 2009 ben ik artistiek leider van Stichting Nationaal Fluitconcours. Als bestuur organiseren we jaarlijks een concours voor zowel studenten als jeugd met gemiddeld 175 deelnemers uit 25 landen. 
Het doel is om getalenteerde jeugd een podium te bieden waarop in competitief verband podiumervaring opgedaan kan worden. 

Op deze manier leg ik de verbinding tussen mijn interesses voor zowel de klassieke muziek als bestuurskunde.

opnames

Luister naar 2 van mijn opnames: Ala van Petrassi en het 1e deel van de Sonate van Pijper:

Ala van Petrassi

Sonate van Pijper

foto's

Impressie van het leerlingenconcert samen met het Neflac ensemble (2016), de fluitdag in Culemborg (2020) en de D-recitals (2022):

contact

Hebt u vragen? Neem gerust contact op via onderstaande gegevens of vul het formulier in.

+31 6 209 88 205

musicus@erikverbeek.nl